В строителната програма на Агенция Пътна инфраструктура“ е планиран основен

...
 В строителната програма на Агенция Пътна инфраструктура“ е планиран основен
Коментари Харесай

Планиран е основен ремонт на близо 22 км от пътя Смолян – Рудозем

  В строителната стратегия на Агенция „ Пътна инфраструктура “ е плануван главен ремонт на близо 22 км от път III-868 Смолян - Рудозем. През 2021 година е направен механически план за ремонта на два сектора. През м. година са оповестени публични поръчки за избор на реализатори на строително-монтажните работи и на строителния контрол.
Прочетете още
Работата на тръжната комисия за избор на строител не е завършила. През 2022 година процедурата за избор на реализатор бе краткотрайно блокирана от тъжби пред Комисията за защита на конкуренцията и Върховния административен съд. След изговаряне на Върховен административен съд са подхванати нужните дейности и процедурата е траяла.

По публичната поръчка, която е в шест обособени позиции, са подадени общо 36 предложения. Само за обособена позиция 6, в която е главният ремонт на път III-868 те са 4, а за позиции 1 и 2 са по 8, за 4 и 5 - 6 и 7 предложения. Изборът на реализатори при процедура с огромен обсег и подадени забележителен брой предложения по всяка една от позициите изисква софтуерно време за изчерпателен обзор и оценка. В момента комисията преглежда техническите оферти на претендентите за осъществяване на ремонта. Предстои отваряне на ценовите предложения.

През декември 2022 година е подписан договорът с определения реализатор на строителния контрол – „ Строл 1000 “ АД.

До пускане на главния ремонт на пътя Смолян - Рудозем Агенцията ще поставя грижи за трасето посредством програмата за настоящо поддържане. През април са подравнени банкетите, почистени са отводнителни уреди и свлечената скална и земна маса. До края на май е планувано запълване на най-големите неравности по настилката, с цел да се обезпечи сигурността на придвижване. Ще бъде почистена и крайпътната растителност.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР